Het Komrijdictee

Het Gerrit Komrij College organiseert dit jaar voor de vierde maal op rij het Komrijdictee en wel op dinsdag 11 oktober om 14.00 uur in de theaterzaal van de school.

Nadat de school de eerste twee jaren alle Winterswijkers en belangstellenden heeft uitgedaagd om hun schrijf- en spellingsvaardigheid te toetsen, heeft het Gerrit Komrij College het afgelopen jaar voor het eerst een dictee georganiseerd  voor leerlingen van de  school en die van Schaersvoorde en het Marianum. Dit jaar kiest de organisatie voor een opzet waarbij jongeren uit de oost-Achterhoek de kans gegeven wordt nmet elkaar deze spellingswedstrijd aan te gaan. Leidraad blijft ook dit jaar het grote oeuvre van Gerrit Komrij: spitsvondigheden en zinswendingen uit zijn werk zijn terug te vinden in het dictee.

Het dictee wordt voorgelezen door Friederike de Raat, journalist en schrijfster van “Hoe bereidt je een paard?” en “Geen hond die ernaar kraait”. Na afloop neemt Friederike samen met de deelnemers de fouten door. Zo kunnen de makers zien welke 'instinkers' erin zitten, om deze vervolgens nooit meer te vergeten.