KomrijCulinair

Het Gerrit Komrij College organiseert een uitwisseling met een Portugese partnerschool voor haar afdeling consumptief.

In de week voorafgaand aan de Komrijweek ontvangt de school leerlingen en docenten consumptief uit het Portugese Oliveira do Hospital in Winterswijk. Een tegenbezoek door de Winterswijkse leerlingen zal plaatsvinden in het voorjaar van 2017.

Gedurende de eerste week van oktober de school gasten in haar eigen restaurant laten verzorgen door de eigen leerlingen samen met de Portugese gastleerlingen. Dat betekent ook een aanpassing van het menu voor die week. Daarnaast wordt op een van de avonden een workshop Portugees koken voor ouders en belangstellenden gegeven.

De Winterswijks horeca heeft het verzoek ontvangen om rond de Komrijweek aandacht aan het culinaire product van Portugal te geven. Dat kunnen menukaartaanpassingen zijn waarbij de Portugese keuken centraal staat, Komrijarrangementen met een Portugese touch, wijnproeverijen met lokale wijnen die tegen schappelijke prijzen geïmporteerd kunnen worden.

Daarnaast zal de afdeling consumptief van de Portugese middelbare school uit Oliveira do Hospital  stageplaatsen bij Winterswijkse restaurants gaan verzorgen. Ook hier geldt weer dat de gouden combinatie er een is van een Winterswijkse leerling met een Portugese leerling.